Україна й Ізраїль домовилися про вільну торгівлю

 

Україна та Ізраїль завершили переговори про укладення Угоди про вільну торгівлю.

Про це в середу, 28 березня, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зазначається, що глави української та ізраїльської делегацій погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між урядами України Ізраїлю.

“Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем буде сприяти розвитку промисловості та переробного виробництва в Україні завдяки співпраці та кооперації українських та ізраїльських підприємств”, – відзначив перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

За словами міністра, угода зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит, та швидшим – завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур.

Уже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання, наголошує міністр.
У 2017 році українські підприємства експортували до Ізраїлю товарів і послуг на 781,2 млн. дол. США, тобто на 19,1% більше за 2016 рік.

Глави делегацій також затвердили подальший план дій для підписання Угоди. Сторони очікують, що лібералізація ринків товарів стане поштовхом для зростання обсягів торгівлі.

Єдиним винятком серед нехарчових товарів у режимі вільної торгівлі з Ізраїлем буде ювелірна продукція, розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська в коментарі “Європравді”.

“Наші попередні оцінки – від лібералізації торгівлі з Ізраїлем в першу чергу виграють ті галузі, чиї товари вже представлені на цьому ринку. Втім, перспективи є у всіх – за непродовольчими товарами маємо лише один виняток – це ювелірна продукція”, – сказала вона.

“Із продовольчої продукції маємо декілька виключень, а також на низку товарних груп, зокрема: окремі види молочної продукції, олія, пшениця – встановлено безмитні квоти. Загалом, десь по 60% товарних груп обнуління мит відбувається з початку дії ЗВТ, по решті – існують перехідні періоди на рівні 3, 5 та 7 років від старту угоди”, – додала Микольська.

Читайте також:
Порошенко в Давосі: на зустрічі з прем’єром Ізраїлю нагадав
про голодомор і голокост

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна