Потяг миру. Кім Чен Ин несподівано приїхав до Китаю, щоб поговорити про роззброєння

 

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин здійснив несподіваний візит до Пекіна та під час особистої зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном заявив, що КНДР проведе денуклеаризацію Корейського півострова, якщо будуть створені відповідні умови з боку Південної Кореї і США.
Про це повідомляє китайське агентство “Сіньхуа“.

“Проблема денуклеаризації на Корейському півострові буде вирішена, якщо Південна Корея і США позитивно сприймуть наші зусилля [щодо роззброєння] і створять атмосферу спокою та стабільності, коли будуть приймати послідовні й узгоджені заходи зі встановлення миру”, – сказав Кім Чен Ин.

Раніше агентство Reuters повідомило, що в китайську столицю прибула делегація з Північної Кореї.
За повідомленнями ЗМІ, до Китаю приїхав сам північнокорейський лідер Кім Чен Ин, який, як вважається, не здійснював жодних закордонних поїздок з 2011 року.

Згодом Китай та КНДР підтвердили, що лідер Північної Кореї відвідав КНР “з неофіційним візитом”.

Як передає “Німецька хвиля“, візит тривав з 25 по 28 березня.

Кім Чен Ин прибув до Пекіна поїздом. Для північнокорейського лідера і його дружини було організовано бенкет у Пекіні.

Фото Reuters:

Кім Чен Ин у Пекіні - поїзд Кім Чен Ин у Пекіні Кім Чен Ин у Пекіні - почесна варта
<
>

Державні медіа Китаю повідомили, що Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея “прагне діалогу зі Сполученими Штатами Америки і провести саміт цих двох країн”.

У свою чергу, Сі Цзіньпін наголосив, що цей візит підтверджує значення двосторонніх відносин між двома країнами.

Як повідомляє південнокорейська інформагенція Yonhap, Кім запросив Сі відвідати Пхеньян у “зручний час”.

Експерти зазначають, що атмосфера зустрічі лідерів КНДР і КНР помітно контрастувала з нещодавнім охолодженням у відносинах між Пекіном і Північною Кореєю.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що його країна очікує “деталізованого брифінгу” від Китаю щодо переговорів Сі та Кіма. На думку Абе, КНДР “шукає можливості переговорів”.

У Білому домі поінформували, що Китай інформував США про візит Кім Чен Ина, у зв’язку з цим президенту США Дональду Трампу було передано особисте повідомлення від Сі Цзіньпіна.

“Ми розглядаємо розвиток подій як чергове підтвердження того, що наша кампанія максимального тиску [на Пхеньян] створює належну атмосферу для діалогу з Північною Кореєю”, – заявила речниця Білого дому Сара Сандерс.

Як передавала “Новинарня“, раніше президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з Кім Чен Ином до травня. Сторони готові обговорювати припинення ядерної і ракетної програми КНДР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна