На Донеччині виявили схрон із новенькими пострілами для СПГ з Росії. ВІДЕО

 

Оперативники Держприкордонслужби виявили в селі Березове (Мар’їнський район Донеччини) вісім кумулятивних пострілів до станкового протитанкового гранатомета.
Як передає “Новинарня“, про це 27 березня поінформувала прес-служба ДПСУ.

“У результаті завчасно отриманої інформації оперативники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби завдяки взаємодії з сапером 30-ї бригади ЗСУ на околиці населеного пункту Березове виявили 8 кумулятивних пострілів ПГ-9С до СПГ-9М”, – ідеться в повідомленні.

Виявити сховок вдалось за допомогою службового собаки Донецького прикордонного загону, який відчув схрон посеред закинутих вуликів.

Зазначається, що боєприпаси знаходились у напівзруйнованій прибудові, що розташована поблизу цивільних будинків, знищених ворожим вогнем.

Виявлені ПГ-9С для СПГ-9М. Фото: ДПСУ

Як видно з фото, постріли – в заводській поліетиленовій упаковці.

“Зазначені боєприпаси мають російське походження та, ймовірно, могли бути застосовані ворогом для здійснення атак у бік мирної української території. Подібні схрони оперативники прикордонного відомства виявляють доволі часто, а це дозволяє запобігати кривавим діям ворожих ДРГ на підконтрольній українською владою території України”, – інформує ДПСУ.

Виявлені боєприпаси та вибухові пристрої було передано саперам 30-ї механізованої бригади ЗСУ для знищення.

Читайте також:
Рубана затримали на виїзді з ОРДЛО з арсеналом зброї. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна