Американські авіарозвідники знову відпрацювали Донбас, Крим і прикордонні райони РФ

 

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk та патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon у неділю, 25 березня, здійснили нові розвідувальні польоти біля берегів окупованого Росією Криму.
Це випливає з моніторингових даних авіаційних інтернет-ресурсів.

За їхніми відомостями, дальній американський безпілотник із бортовим номером 10-2043, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, вдень протягом кількох годин курсував від найзахіднішого краю Криму уздовж його південно-західного і південного узбережжя, а також до узбережжя Краснодарського краю РФ аж до Сочі.

Безпілотник здійснив не менше ніж шість прольотів за цим маршрутом із заходу на схід і назад. Політ виконувався на висоті 16 тисяч метрів і швидкості близько 600 км/год.

Часом американський безпілотник наближався до берегів Криму (у районі Севастополя, Алупки) і Краснодарського краю (у районі Сочі й Туапсе) на відстань близько 40 км.

Перед цим у неділю вранці цей самий безпілотник ВПС США здійснив другий за останні дві доби багатогодинний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, під час якого він наближався на відстань приблизно від 40 до 60 км районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують із Луганською областю України.
В той момент, як і під час попередніх польотів, він перебував над Новопсковським районом Луганської області, передає “Інтерфакс-Україна“.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину понад 200 км американський безпілотник міг спостерігати за всією територією, підконтрольною терористичним організаціям “ДНР” і “ЛНР”, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

У неділю вдень морський розвідник ВМС США P-8A Poseidon із бортовим номером 169011, що вилетів із Сицилії, також здійснив багатогодинний політ поблизу морських кордонів Криму. Він виконував завдання спочатку на захід від Севастополя над міжнародними водами Чорного моря, а потім біля західного краю Криму на висоті 8,6 тис. метрів.

Як інформувала “Новинарня“, з початку 2018 року американський авіарозвідник здійснював прольоти над Донбасом і Кримом уже неодноразово.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна