“Спалили” на біопаспорті: в Херсоні попалася офіцер “МГБ ДНР” Еліна Борозенна

 

У Херсоні українська контррозвідка затримала “офіцера” так званих “спецслужб ДНР” Еліну Борозенну.
Її діяльність пов’язана з Кримом і Донбасом, де зловмисниця пропагувала “русский мир” та вербувала жителів окупованих територій і збройних бандформувань бойовиків, розповідає ТСН.

Еліна Борозенна – “молодший лейтенант” так званого “міністерства держбезпеки ДНР”.

Після затримання вона зізналася, що займалася “інформаційною підтримкою ідей “ДНР”.

Жінка каже, що працювати на “спецслужбу” бойовиків її переконав чоловік, Іван Борозенний – колишній офіцер МВС України в Криму, котрий зрадив присязі та став агентом ФСБ.

Нові роботодавці спрямували зрадника з анексованого півострова до Донецька, на підсилення каральних структур окупантів.

“Результатом роботи сімейного підряду стали численні агітки, які мали б переконати населення вступати до лав збройних формувань окупантів. Зокрема, й такі: “Чоловіки, що воюють за Новоросію! Подаруйте своїм жінкам на 8 березня не букет квітів, а букет свіжозрізаних шевронів. Ні ріжте вуха, зрізайте шеврони!” – ідеться в сюжеті.

Фотогалерея:

Еліна Борозенна Калиниченко 1 Еліна Борозенна Калиниченко 3 Еліна Борозенна Калиниченко 4 Еліна Борозенна Калиниченко ВК Еліна Борозенна Калиниченко 5 Еліна Борозенна Калиниченко 2 Еліна Борозенна Калиниченко 6 Еліна Борозенна Калиниченко -
<
>

Як передає “Новинарня“, 29-річна Еліна Борозенна (дівоче прізвище Калиниченко) фігурує на сайті “Миротворець”.
Вона народилася 3 жовтня 1988 року в Дніпрі. Останнім часом жила в Криму, в Керчі.
В ОРДО відома також як Ольга Біла “Тінь” – снайпер ОТВАС “Сталінград” (окремий тактичний взвод антиснайперів).

Однак така ненависть до “київської хунти” не завадила дівчині приїхати на підконтрольну територію, аби оформити закордонний паспорт.

“Скажімо так, він відкриває можливості більш широкі, спрощує процедури переміщення”, – пояснила Еліна Борозенна.

За її словами, серед бойовиків чимало таких, хто так саме, як вона, отримує чи то вже отримав українські документи. Це підтверджує й наша контррозвідка. Частково це означає, що “руський мір” розчарував бойовиків, тож вони шукають більш комфортні умови для життя.

Однак на поблажливість розраховувати терористам не варто. Долею зрадниці тепер опікуватимуться слідчі СБУ – комфорту вони не обіцяють, але гарантують справедливий суд, ідеться в сюжеті.

Читайте також:
СБУ затримала бойовиків “ДНР” у Херсоні та на Донеччині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.