В Україні стартує “Кубок нескорених” – футбольний турнір для ветеранів АТО з інвалідністю

 

“Кубок нескорених” – так назвали всеукраїнський турнір для ветеранів бойових дій, які отримали тяжкі поранення та каліцтва.

Цей турнір є ініціативою уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України. Ініціативу підтримала Федерація футболу України, взявши на себе функції організатора змагань.

Презентація турніру відбулася в Будинку футболу в Києві у четвер, 22 березня, інформує “УА-футбол”.

Участь у турнірі братимуть ветерани бойових дій та діючі військовослужбовці, службовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які мають посвідчення учасника бойових дій та отримали поранення, каліцтва, контузії або інші захворювання під час чи внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій, в ході миротворчих операцій за участю України.

Презентуючи проект, президент ФФУ Андрій Павелко зазначив, що це унікальний турнір, який допоможе ветеранам АТО в проходженні фізичної та психологічної реабілітації після пережитих ними жахіть війни.

За його словами, Федерація футболу візьме на себе всі витрати, пов’язані з придбанням необхідного спортивного інвентарю, кубків, медалей, дипломів, грамот, вимпелів, пам’ятних призів, сувенірної атрибутики для нагородження переможців, призерів, учасників змагань та кращих гравців.

Команда-переможець турніру отримає можливість потрапити на фінал Ліги чемпіонів, що відбудеться в Києві на НСК “Олімпійський” 26 травня.

Організатори Кубка нескорених-2018. Фото: www.ua-football.com

Вадим Свириденко подякував ФФУ й Міністерству оборони за підтримку його ідеї та зазначив, що проведення “Кубка нескорених” допоможе багатьом ветеранам АТО знайти себе в мирному житті.

“Знаю, що для багатьох ветеранів це мрія — взяти участь у подібному турнірі, вийти на поле й зіграти матч із побратимами. Прошу долучитися до цього проекту й підтримати наші команди!” — закликав Свириденко.

Регламент

Змагання проводитимуться серед учасників за двома категоріями:

  1. Особи з ампутацією однієї нижньої кінцівки на будь-якому рівні зі збереженням функції другої кінцівки. Гравці пересуваються за допомогою милиць, без патології вестибулярного апарату і зі збереженням зору.
  2. Особи з відсутністю уражень нижніх кінцівок або з частковим пошкодженням нижніх кінцівок, які пересуваються самостійно без додаткових засобів (ходунки, милиці).

 

Планується, що фінал “Кубка нескорених” відбудеться 19 травня 2018 року на столичному НТК ім. Банникова.

Читайте також:
Почався прийом анкет на участь у збірній України на Ігри нескорених-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.