Порошенко оприлюднив статистику щодо дієвості СБУ та заспокоїв щодо ваги Служби в АТО

 

У 2017 році за статтею “державна зрада” Кримінального кодексу України винесено вирок 13 особам.
Про це заявив президент України Петро Порошенко в суботу, 24 березня, на урочистостях з нагоди 26-ї річниці створення Служби безпеки України.

Президент підкреслив, що внесок СБУ в проведення АТО важко недооцінити, “як, втім, і важко недооцінити боротьбу Служби з російським агресором”.

“На вашому рахунку – сотні викритих інформаторів та сотні затриманих бойовиків, десятки локалізованих диверсій та попереджених терактів. Лише в минулому році десятки терористичних актів і диверсій були зупинені Службою безпеки”, – зазначив Петро Порошенко.

За його словами, підрозділами центру спецоперацій “Альфа” в районі проведення АТО здійснено понад 7 тисяч спеціальних та оперативно-бойових заходів, у тому числі із недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп углиб країни.

СБУ затримала 591 особу, причетну до терористичної діяльності, збору розвідінформації та сприяння бойовикам та російським  окупантам, сказав Порошенко.

Він також зазначив, що у рамках протидії ворожій пропаганді заборонено в’їзд на територію України майже ста “специфічним” громадянам РФ.

“Йдеться про духовних нащадків Геббельса, які беруть участь в інформаційній війні проти України, вдаючи із себе журналістів, блогерів, експертів”, – зазначив Порошенко.

“Судами винесено 36 обвинувальних вироків власникам та адміністраторам спільнот і сторінок «ВКонтакте», «Одноклассниках» і навіть «Фейсбуці» за вчинення злочинів, передбачених статтею 109 Кримінального кодексу України. Це – «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»”,  – додав глава держави, якого цитує прес-служба АП.

Петро Порошенко також заявив, що робота Служби із протидії економічним злочинам спрямовувалась передусім на перекриття фінансових потоків живлення тероризму.

“2017 року набрали законної сили обвинувальні вироки стосовно 11 осіб, причетних до фінансування тероризму. І можу сказати, що судові позови, які відкриті в міжнародних судах проти Російської федерації за порушення Конвенції із протидії фінансування тероризму, значною мірою також базуються на матеріалах Служби безпеки України”, – зазначив він.

 

“Викрито та притягнуто до відповідальності десятки сепаратистів. Тих, хто зазіхав на цілісність нашої країни, брав участь у так званому незаконному референдумі, розхитував ситуацію на Донбасі, у Харкові, Одесі, Дніпрі, у Києві та інших містах України”, – сказав Порошенко.

Водночас глава держави підкреслив: “Зміни, пов’язані з переформатуванням АТО, жодним чином не означають зменшення ролі СБУ в регіоні. Закон про реінтеграцію Донбасу встановлює спеціальний порядок здійснення заходів із забезпечення безпеки, відсічі та стримування російської агресії. Це допоможе сконцентрувати зусилля на пріоритетній складовій роботи Служби – на контррозвідці, посиливши її не лише в районі зіткнення, але й посиливши контррозвідувальні заходи по всій території України”.

 

 

Глава держави також вручив державні нагороди співробітникам СБУ за особисті заслуги у зміцненні національної безпеки, мужність, зразкове виконання службового обов’язку та з нагоди Дня Служби безпеки України.

Читайте також:
З початку АТО в’їзд в Україну заборонили понад 300 іноземцям, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна