“ЛНР” запропонувала “убивці” Савченко політичний притулок

 

Сепаратисти із так званої “Луганської народної республіки” готові прихистити народну депутатку України Надію Савченко, яку в Києві арештували за підозрою в підготовці теракту у Верховній Раді.

Як передає “Новинарня“, про це в коментарі російським ЗМІ заявив так званий “в. о. міністра закордонних справ ЛНР”, представник ОРЛО на переговорах у Мінську Владислав Дейнего.

“Якщо над Савченко нависне загроза втратити свободу, вона може звернутися до “ЛНР” за політичним притулком. Ми обіцяємо розглянути це питання”, – сказав він.

“Луганськ не вербував Савченко у свої диверсанти і не будував з нею ніяких спільних планів з державного перевороту на Україні, щоб потім укласти мирну угоду з новою владою”, – додав Дейнего.

Варто зазначити, що в ході судового засідання в Шевченківському суді 23 березня Надія Савченко заявила, що не вважає “ДНР” і “ЛНР” терористичними організаціями, хоча суди в Україні ухвалювали сотні рішень про терористичні “ДНР/ДНР”.
Депутатку Савченко, позбавлену недоторканності, арештували на два місяці без можливості внести заставу.

Як відомо, раніше сепаратисти “ЛНР” та російська влада звинувачували полонену військову ЗСУ Надію Савченко у причетності до загибелі на Луганщині двох журналістів Всеросійської державної телерадіокомпанії Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, саме за це її засудили в РФ до 22 років ув’язнення.
Ім’ям убитих Корнелюка й Волошина бойовики “ЛНР” назвали школу в селищі Металіст, де була затримана Савченко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна