Протистояння навколо АТЕКу: поліція обшукала базу “Азову”, “Нацкорпус” обурений

 

Поліція вранці в п’ятницю, 23 березня, “захопила” рекрутингову базу полку Нацгвардії “Азов”, розташовану на території заводу АТЕК в Києві на Святошині.
Про це на вході в АТЕК заявляв лідер партії “Національний корпус”, народний депутат України Андрій Білецький.

Як відомо, АТЕК також є базою праворадикальної партії “Нацкорпус” та її силових формувань.

Позиція поліції інша: виїмку документації в будівлях заводу АТЕК здійснюють у справі про незаконне заволодіння майном цієї компанії.
Про це повідомив “Українській правді” речник Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами Андрія Білецького, правоохоронці не показали документів, де були б вказані підстави, через які з шостої години ранку відбуваються обшуки.

Білецький зазначив, що на АТЕКу діють представники МВС і КОРД.

“Були зламані всі двері, вкрадені речі. Найбрудніше те, що покидьки з міліцейськими шевронами вкрали ордени людей, які воювали за цю країну”, – заявив глава “Нацкорпусу”.

Як видно на відео, пртистояння на АТЕКу супроводжувалося сутичками “азовців” із поліцією.

Білецький також не виключає, що у приміщення могли щось підкинули, “якісь чергові гранати Савченко“.

“Їхнє завдання сьогодні – політична провокація, а не правові дії”, – вважає нардеп.

Речник “Нацкорпусу” Роман Чернишов переконаний: “Це попередження від влади, бо ми плануємо акції по губернатору Савченку по справі самогубства льотчика Волошина”.

Андрій Білецький заявив, що свого часу “Азов” законно зайняв на території заводу АТЕК одне приміщення без даху й відновив його.

“Це наш дім, який ми збудували на руїнах. А ми свій дім не здаємо”, – сказав він.

Відтак кілька сотень активістів “Нацкорпусу” та інших націоналістичних структур блокували виїзд із території АТЕКу.

Коли активістів допустили на територію, керівник центрального штабу “Національного корпусу” Родіон Кудряшов заявив, що поліцейські знайшли дві гранати.
Він стверджує, що гранати підкинули.

База полку “Азов” та “Нацкорпусу” на заводі АТЕК. Фото: “УП”

Виїмку документації в будівлях заводу АТЕК здійснюють у справі про незаконне заволодіння майном цього підприємства, і слідчі дії проводять не лише в Києві, заявляє натомість речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“Сьогодні на території заводу АТЕК співробітники Національної поліції за санкцією Печерського райсуду столиці проводять комплекс слідчих дій в рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління Нацполіції за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, – поінформував речник НП.

“Слідчі проводять виїмку документації в адміністративних будівлях офісу заводу АТЕК. У ході досудового розслідування кримінального провадження перевіряються можливі факти незаконного заволодіння майном ПрАТ “АТЕК” на загальну суму понад 54 млн. грн.”, – уточнив Тракало.

За його словами, “комплекс слідчих дій за процесуального керівництва Генеральної прокуратури і на підставі судових рішень проводиться слідчими Головного слідчого управління Нацполіції на території кількох регіонів держави. Зокрема, такі слідчі дії проводяться і в нежитлових приміщеннях, які належать ПрАТ “АТЕК”. Метою проведення слідчих дій є виявлення та вилучення доказів, які можуть підтверджувати факти вчинення вказаного злочину у сфері господарської діяльності”.

Ярослав Тракало запевняє, що громадські чи політичні формування правоохоронців не цікавлять.

 

По обіді активісти “Нацкорпусу” змогли потрапити на свою базу.

За фактом подій партія оприлюднила заяву, в якій ідеться:

“Сьогодні вранці працівники поліції та колишнього “Беркуту” заблокували офіс ГО “Цивільний корпус Азов”, приміщення хабу дозвільного розвитку громадських організацій “Азовського руху”, рекрутингового центру полку “Азов і Військової школи імені полковника Євгена Коновальця.

Силовики зламали двері та провели незаконні та протиправні обшуки у приміщеннях – без присутності слідчого і понятих.

Партія “Національний корпус” обурена і засуджує дії спецпризначенців.

Переконані, що тиск здійснюється безпосередньо за вказівкою з Банкової.
Вважаємо такі дії політично вмотивованими, покликаними залякати активістів, прихильників партії та патріотів, яким небайдужа доля України.

Цими діями нинішня влада продовжує ганебну практику політичного тиску й переслідувань, притаманну попередньому злочинному режиму.

Нам не звикати до репресій і переслідувань. Ми не здамося. Слава Україні!”

Читайте також:
Аваков прокоментував появу парамілітарних “Національних дружин”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна