Маком і сіллю. Суд на Закарпатті поскаржився на магічний вплив з боку відвідувачки

 

Міжгірський районний суд Закарпатської області поскаржився на магічний вплив з боку відвідувачки.

Як передає “Новинарня“, про таку надзвичайну подію в п’ятницю, 23 березня, повідомила прес-служба суду.

“22.03.2018 року біля 10-ї години на 2-му поверсі в приміщення Міжгірського районного суду Закарпатської області на підлозі виявлено нетипове для офісного приміщення сміття: мак і сіль.
Відеозапис камери спостереження зафіксував нестандартну (дивну) поведінку одного з відвідувачів суду, яка полягала в наступному: особа жіночої статі, вийшовши з вбиральні (туалету), де ймовірно підготувалась до «акції», посіяла вхід перед кабінетом і приймальнею одного з суддів незрозумілою речовиною, яка при реальному огляді виявилась маком і сіллю. «Добродійка» намагалась робити це непомітно, очевидно усвідомлюючи, що ці дії можуть бути зафіксовані”, – ідеться в повідомленні суду.

“За народним повір’ям, заговори на мак роблять із метою завоювання прихильності особи або з метою «приспати» її пильність і спонукати на вчинення певних дій. З наведеної події можна припустити, що в своїх бажаннях вплинути на суд учасники процесу чи їхні рідні можуть застосовувати і такі «оригінальні» способи, що полягають у залученні надприродніх сил, ворожіння та магії”, – зазначає прес-служба суду.

При цьому в суді нагадали, що ст. 376 ч. 1 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення.

“Такі дії караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців. Окрім цього, передбачено і адміністративну відповідальність, зокрема за вчинення  будь-яких дій, що свідчать про явну неповагу до суду або встановлених у суді правил. За такі дії суд може накласти стягнення у виді штрафу в сумі 850–2550 грн.”, – заявили в суді.

Читайте також:
Суддя, який приніс Холодницькому хабар $50 тис., вийшов на роботу.
ГПУ виправдовується

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна