Харківського поліцейського – агента ГРУ РФ арештували на два місяці

 

Офіцер Нацполіції України з Харкова, підозрюваний у державній зраді, отримав запобіжний захід – арешт без права внесення застави.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 23 березня, повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

“…Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід капітану поліції та його знайомій, які підозрюються відповідно за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) КК України”, – сказано в повідомленні.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Павла Угровецького, 36-річного поліцейського та 61-річну жінку затримали співробітники СБУ 21 березня.

“Капітану поліції інкримінується зв’язок з учасниками агентурної мережі Російської Федерації. Задокументовано факти передачі ним службової інформації МВС України, у тому числі з обмеженим доступом. Під час обшуків за місцем його проживання вилучено речові докази, які підтверджують факт виконання злочинних завдань в інтересах спецслужб РФ”, – зазначили в прокуратурі.

Пенсіонерку підозрюють у незаконному поводженні з боєприпасами: “У неї вдома знайдено предмети, схожі на зброю”.

Відповідно до рішення суду, поліцейському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, жінці – тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 140 тис. грн., зазначили в обласній прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Як інформувала “Новинарня“, 21 березня на Харківщині співробітники контррозвідки СБУ припинили діяльність агентурно-інформаторської мережі Головного управління (колишнє ГРУ) генштабу збройних сил РФ, до якої входив чинний капітан Нацполіції та ще двоє осіб.
При проведенні слідчих дій співробітники СБ України задокументували зв’язок учасників агентурної мережі з ГУ ГШ ЗС РФ, а також факти передачі капітаном поліції службової інформації МВС України, у тому числі з обмеженим доступом. Зловмисники також передали російським кураторам особисті дані учасників антитерористичної операції.
Під час спецоперації правоохоронці затримали учасників агентурної мережі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна