Верховна Рада ухвалила заяву про нелегітимність виборів Путіна в Криму

 

Верховна Рада визнала нелегітимними вибори президента Росії на території окупованого РФ Криму.

За постанову №8168-1 “Про Заяву Верховної Ради України стосовно невизнання Україною легітимності виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополь” на ранковому засіданні в четвер, 22 березня, проголосували 255 нардепів.

У заяві сказано:

  1. Організація окупаційною російською адміністрацією в рамках виборів президента Російської Федерації голосування на тимчасово окупованій території України – Автономній Республіці Крим та міста Севастополь є протиправною.
  2. Результати цього незаконного голосування є нікчемними і не мають жодних правових наслідків. Вони також жодним чином не можуть свідчити або будь-яким чином бути використаними як свідчення будь-якої зміни статусу тимчасово окупованих територій України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, визначеного Конституцією і законами України.
  3. Істотні обмеження виборчих прав громадян у ході виборчого процесу в Російській Федерації, створення нерівних умов для кандидатів та відсутність справжнього вибору, про які йдеться у попередніх висновках Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі, а також неправомірне зарахування понад 1 млн. голосів з тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і міста Севастополь суттєво спотворюють результати голосування на виборах президента Російської Федерації в цілому, закономірно ставлячи під сумнів їх легітимність.
  4. Верховна Рада України закликає міжнародне співтовариство застосовувати додаткові санкції проти Російської Федерації та персональні санкції (обмеження) до осіб, причетних до організації і проведення незаконного голосування під час виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також причетних до систематичних порушень основоположних прав і свобод людини на тимчасово окупованій території України.

Читайте також:
МЗС ставить під сумнів російські вибори через голосування в Криму

Путін про ймовірний відхід РФ із Криму: “Ви що, з глузду з’їхали?”

Вибори президента Росії відбулися 18 березня 2018 року – в четверту річницю анексії Криму Росією. Беззаперечну перемогу здобув Володимир Путін, який посів президентський пост на четвертий термін. Однак метою російської влади було забезпечити в умовах апатії багатьох виборців показово високу явку.

Офіційний Київ неодноразово підкреслював: вибори російських органів влади в окупованому Криму є незаконними за українським законодавством та не відповідають міжнародним нормам. Так само незаконні візити російських урядовців до Криму.

Україна також не визнала вибори в Держдуму РФ 2016 року, проведені на території анексованого Криму, і обраних там “депутатів”. За це було накладено додаткові санкції.

Є чвідчення про про фальсифікації та штучне натягування явки в Криму 18 березня.

Читайте також:
Рада закликала світ не визнавати вибори президента РФ у Криму

Джемілєв розповів, скільки татар проголосували на псевдовиборах
у Криму та як на них тиснули

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна