Конгрес США передбачає збільшення фінансової допомоги Україні, і на ЗСУ – теж

 

У Конгресі США представлено узгоджений Сенатом і Палатою представників проект консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 фінансовий рік, у якому загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,7 млн. доларів, що перевищує відповідний минулорічний кошторис.
Про це повідомляє посольство України в США.

Так, згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн. дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн. дол. більше за асигнування 2017 року.

Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення.
Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420,7 млн. дол., що на 10 млн. дол. перевищує відповідні видатки минулого року.

Збільшено фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

“Перед набуттям чинності консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний Президентом США. Високо цінуємо зростаючу підтримку України нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами Америки”, – заявили в посольстві.

Читайте також:
У США ухвалили компромісний бюджет-2017.
Україні перепаде не менше $560 млн.

Порошенко привітав “Джавеліни”, надані Україні Америкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна