Аеропорт “Жуляни” отримав почесне ім’я, яке приміряли до “Борисполя”

 

Аеропорт “Київ” (Жуляни), який є комунальним підприємством, отримав ім’я Ігоря Сікорського.

Відповідне рішення в четвер, 22 березня, підтримали 67 депутатів Київради (із 91 присутнього і 120 загалом).

Під час обговорення питання зазначалося, що ініціатива з присвоєнням імені відомого авіаконструктора належить трудовому колективу аеропорту “Київ”.

Ігор Сікорський на обкладинці журналу Time // Казимир Малевич, автопортрет

Ігор Сікорський (1889-1972) — всесвітньо відомий американський авіаконструктор, що народився в Києві, працював у Російській імперії та США (з 1918 року).

В історію авіабудування він увійшов як конструктор перших багатомоторних літаків, першого трансатлантичного гідроплана та першого серійного гелікоптера одногвинтової системи.

У США екс-киянин створив авіабудівну компанію Sikorsky Aircraft.

Як інформувала “Новинарня“, 2016 року Ігор Сікорський та Казимир Малевич брали участь у конкурсі на йменування аеропорту “Бориспіль”, найбільше голосів в опитуванні набрав Іван Мазепа, однак “Бориспіль” за бажанням трудового колективу ДП залишився без “іменної” назви.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна