Сердитий Трамп пояснив, навіщо привітав Путіна всупереч порадам оточення

 

Президент США Дональд Трамп пояснив, що привітав Володимира Путіна із перемогою на президентських виборах, бо Росія може допомогти розв’язати низку світових проблем. Зокрема, він згадав про Україну.

Про це Трамп написав у “Твіттері” в середу, 21 березня.

“Я зателефонував президентові Росії Путіну, щоб привітати його з перемогою на виборах (колись Обама теж дзвонив йому). Фейкові ЗМІ з’їхали з глузду, тому що хотіли, щоб я критикував його. Вони помиляються! Налагодження відносин з Росією (та іншими) – це добре, а не погано”, – заявив Трамп.

“…Вони (росіяни) можуть допомогти вирішити проблеми із Північною Кореєю, Сирією, Україною, ІДІЛ, Іраном та навіть із гонкою озброєнь, яка починається”, – написав президент США.

“Буш намагався налагодити відносини [з РФ], але йому забракло кмітливості. Обама й Клінтон намагалися, але в них не було енергії або хімії (згадайте перезавантаження). МИР ЧЕРЕЗ СИЛУ!” – наголосив президент США.

Раніше газета The Washington Post інформувала з посиланням на свої джерела, що політичні радники рекомендували президенту Дональду Трампу не вітати Володимира Путіна з переобранням. За інформацією видання, радники з національної безпеки направили йому записку з фразою “Не вітати” великими літерами, але він не погодився з думкою свого оточення і зателефонував, зокрема запропонував Путіну зустріч.

Надалі Трамп нібито розлютився через те, що у ЗМІ просочилася інформація про порушені ним рекомендації не вітати Путіна, повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до президента США.
Джерело розповіло, що розлючений Трамп у вівторок ввечері випитував своїх помічників та зовнішніх консультантів про те, хто на їхню думку, причетний до витоку інформації.
У Білому домі повідомили, що глава апарату Джон Келлі також обурений тим, що конфіденційний брифінг президента став надбанням громадськості.

Як повідомляла “Новинарня“, Володимир Путін переміг на своїх четвертих президентських виборах у Росії з рекордним показником підтримки.
Окрім території країни, російська влада провела голосування в окупованому Криму. Через це МЗС України закликає міжнародну спільноту визнати недійсним голосування на півострові.

Читайте також:
“Фількіна грамота” і брутальне порушення міжнародного права,
– звернення Порошенка з приводу виборів Путіна в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна