Поліція вирахувала п’яну селянку з Київщини, яка повідомила про “мінування” Верховної Ради

 

Поліція знайшла і затримала зловмисницю, яка напідпитку повідомила за телефоном “102” про фальшиве мінування будівлі Верховної Ради.
Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 21 березня, повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції Києва.

“Вчора ввечері до чергової частини Печерського управління столичної поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що будівля Верховної Ради України замінована. Працівники управління державної охорони обстежили приміщення, а спеціалісти вибухотехнічної служби поліції – прилеглу територію. Під час огляду вибухових речовин та пристроїв не виявили.

Як розповів начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва, працівники карного розшуку встановили, що неправдиве повідомлення здійснила жінка, яка проживає у одному із сіл Київської області. За допомогою колег із Борисполя вдалося встановити її місцеперебування та доставили в управління київської поліції”, – сказано в повідомленні.

З’ясувалося, що 39-річна мешканка Київщини телефонувала на спецлінію “102” у стані алкогольного сп’яніння – драгер показав 1,4 проміле.

Мобільний телефон, із якого здійснено дзвінок, вилучено.

Вирішується питання про оголошення підозри за вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

“Відомо, що зловмисниця не вперше телефонує до поліції із неправдивими повідомленнями, раніше вона вигадувала інформацію про інші злочини, переважно крадіжки, за що колеги з Київщини притягували її до адміністративної відповідальності”, – повідомили в ГУ НП.

За неправдиве повідомлення про замінування ВР їй загрожує від двох до шести років позбавлення волі, зазначили в поліції.

Нагадаємо, того ж дня, 20 березня, свій ролик “Ба-бах! Що, всра**ся?” на тлі ВР оприлюднила депутатка Надія Савченко.

Читайте також:
СБУ затримала “телефонного терориста”, який “мінував” МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна