СБУ затримала “телефонного терориста”, який “мінував” МВС

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили в Києві “аноніма”, який повідомляв телефоном про фальшиве “мінування” однієї з центральних вулиць столиці та будівлі департаменту МВС України.

Киянина затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу Україниза, повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, 20 березня.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину.

СБУ нагадує, що дії “телефонних терористів” – незалежно від мотивів – караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від 4 до 8 років.

“Телефонним анонімам” також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Читайте також:
СБУ затримала чоловіка, який “замінував” одразу кілька станцій київського метро

Бабця з Антимайдану, яка “мінувала” метро через декомунізацію,
може сісти на 6 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна