Рада нарешті ухвалила порядок денний на всю сесію

 

Верховна Рада ухвалила постанову про порядок денний 8-ї сесії ВР 8-го скликання (№8063).

Таке рішення ухвалено на ранковому засідання у вівторок, 20 березня.

Після консультацій, з четвертої спроби, за це рішення проголосували 239 народних депутатів із 355, зареєстрованих у сесійній залі.

Проектом постанови передбачається затвердити порядок денний сесії із врахуванням пропозицій комітетів щодо законопроектів, які не рекомендовані для включення до порядку денного, які рекомендується повернути на доопрацювання, та які вважати такими, що відкликані ініціаторами їх внесення.

Як зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій, в запропонованому порядку денному сесії міститься 2900 законопроектів.

Так, серед питань, підготовлених до розгляду на пленарних засіданнях, зокрема, президентський проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) (№2217а).

Крім того, серед питань, які доручається підготувати і доопрацювати для розгляду на сесії, зокрема, проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (№7203), а також депутатський проект закону про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) (№6773).

Серед законопроектів, які за висновками комітетів ВР втратили актуальність та пропонуються на відхилення з інших підстав, зокрема, президентський проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів) (№1776).

Читайте також:
“Вважаю свою місію повністю виконаною”: Рада відставила Гонтареву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна