ЄС і Британія домовилися про тривалість перехідного періоду під час Brexit

 

Євросоюз і Велика Британія досягли домовленості, що перехідний період під час британського виходу з ЄС становитиме 21 місяць і завершиться 31 грудня 2020 року.

Про це заявив головний перемовник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє на прес-конференції з британським міністром з питань Brexit Девідом Девісом в Брюсселі 19 березня, передає “Європейська правда”.

Перехідний період розрахований на період з 29 березня 2019 року по 31 грудня 2020 року і призначений для пом’якшення наслідків Brexit як для Британії, так і для ЄС.
У цей період Британія зможе користуватися всіма правами країни-члена ЄС, залишаючись на єдиному ринку, але не зможе брати участь в процесі прийняття рішень у Євросоюзі. Британія також зможе вести переговори та підписувати торговельні угоди під час перехідного періоду.

Прем’єр Британії Тереза Мей та її колеги з країн ЄС можуть підписати умови угоди вже на саміті ЄС цього тижня.

Читайте також:
Британський парламент відтягує Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна