Результати зустрічі Луценка та співзасновника «Нової пошти»

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко зустрівся зі співзасновником “Нової пошти” В’ячеславом Климовим після нещодавніх обшуків в приміщеннях компанії.

Як передає “Новинарня“, про це  повідомили генпрокурор та “Нова пошта”.

“Юрій Луценко підтвердив, що у ході обшуків, проведених 16.03.2018 у компаніях групи, порушень виявлено не було”, – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що вилучені під час обшуку гроші клієнтів компанії “Пост Фінанс” будуть повернуті.

“Юридична служба групи компаній “Нова Пошта” відповість на всі запитання генеральної прокуратури та надасть усі необхідні матеріали, що дасть змогу прийняти законне рішення у справі”, – розповідають у Новій Пошті.

 

Водночас Луценко написав, що Климова ознайомили “з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень “Нової пошти”.

“Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин. Також до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків в ході грошових переказів», – розповів генпрокурор.

“Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій», – запевнив Юрій Луценко та додав, що ця зустріч показала ефективність відкритого діалогу.

У “Новій пошті” підтвердили слова генпрокурора. “Сторони домовилися про розробку спільного плану дій з метою не допустити можливі випадки перевезень незаконних вантажів”, – підсумовують у компанії.

Нагадаємо, що 16 березня представники Генеральної прокуратури провели близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ “Нова пошта” у Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила про вилучення в офісних та складських приміщеннях компанії не облікованих готівкових коштів.

“Нова пошта” спростувала цю інформацію. Там заявили, що в Харкові правоохоронцями були вилучені кошти в компанії “Пост Фінанс”, які оприбуткованi вiдповiдно до законодавства. Компанія має намір оскаржувати вилучення коштів.

Пізніше в “Новій пошті” також повідомили, що правоохоронні органи під час обшуків в офісах компанії вилучили 132 тисячі гривень.

Читайте також:
“Нова пошта”: чому були обшуки, що прокуратура знайшла і чим це закінчиться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна