Порошенко: Основу корупції подолано, членство в ЄС – справа років, а не десятиліть

 

Президент Петро Порошенко переконаний, що членство України в Європейському Союзі є питанням кількох років, а не десятиліть.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькій медіагрупі Funke, повідомляє 17 березня прес-служба президента.

“Я абсолютно впевнений, що Україну приймуть у ЄС. І це буде питанням років, а не десятиліть. Жодна країна так не захоплюється Європою, як Україна”, – сказав Порошенко

Глава держави наголосив, що створює передумови для того, аби Україна змогла спочатку стати членом НАТО, а потім і Європейського Союзу.

“Ми рішуче продовжуватимемо рухатись шляхом реформ. Всі експерти підтверджують, що за останніх три роки Україна досягла більше прогресу, аніж за минулих 25 років, – зазначив Петро Порошенко та підкреслив: Це стосується і боротьби з корупцією”.

“Ми відповідатимемо критеріям вступу, у тому числі щодо боротьби з корупцією”, – наголосив він.

За його словами, в Україні вже створена “цілком незалежна антикорупційна інфраструктура”.

При цьому президент зазначив, що “основа для хабарництва і корупції ліквідована”, хоча попереду ще й багато роботи.

“Якщо найуразливішим для корупції раніше був сектор енергетики, то тепер існує комплексна система управління, існує нульова терпимість до корупції”, – наголосив він.

“Запитайте у західних інвесторів: вони підтвердять, що ми досягли значного прогресу”, – зазначив Порошенко.

Він також зауважив, що органи боротьби з корупцією мають підтримку і довіру міжнародних ділових партнерів, і висловив упевненість, що разом з європейськими партнерами Україні вдасться ще більше знизити рівень корупції в країні.

Як інформувала “Новинарня“, 16 березня Петро Порошенко заявив, що доручив готувати поправки до Конституції щодо фіксації курсу на ЄС і НАТО.

Читайте також:
Порошенко закликав захід бойкотувати ЧС-2018 в Росії

НАТО надало Україні статус країни-аспіранта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна