Україна продовжила безвіз для Македонії

 

У п’ятницю, 16 березня, продовжив дію безвізовий режим на в’їзд в Україну для громадян Македонії.

Це випливає з указу президента Петра Порошенка, підписаного напередодні, 15 березня.

“З метою розвитку та практичної реалізації принципів добросусідського партнерства між Україною та Республікою Македонія, активізації двосторонніх контактів у всіх сферах взаємовідносин та підтверджуючи наміри продовжувати співробітництво щодо лібералізації режиму взаємних поїздок громадян, постановляю:
запровадити на період з 16 березня 2018 року до 15 березня 2019 року безвізовий режим в’їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Республіки Македонія, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів…” – сказано в указі, який набирає чинності з дня його опублікування.

Фактично це продовження дії попереднього указу. У лютому 2015 року  президент підписав указ про безвіз для македонських громадян. Його дія закінчувалася 15 березня 2018 року.

Колишня югославська республіка Македонія – офіційний кандидат на вступ до ЄС.

Для громадян України в Македонії теж фактично діє безвіз.

Дозволений строк безвізового перебування українців у Македонії:
– до 90 днів протягом 180 днів (за дипломатичним паспортом, службовим паспортом);
– до 90 днів (за паспортом громадянина для виїзду за кордон, проїзним документом дитини) для поїздок з діловою метою, здіснення обміну в науково-технічній, освітній, культурній та спортивній сферах або журналістської діяльності, короткострокового перебування з метою навчання та лікування, а також відвідання родичів або знайомих;
– до 30 днів для поїздок з метою туризму (за паспортом громадянина для виїзду за кордон, проїзним документом дитини);
– до 5 днів (за паспортом громадянина для виїзду за кордон, проїзним документом дитини) для транзитного проїзду територією Македонії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна