Сенцов пише про погіршення здоров’я, – сестра

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов надіслав лист, у якому пише про погіршення стану здоров’я.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє його сестра Наталія Каплан.

Режисер пише, що у нього сиплються зуби й випадає волосся. Відзначає, що  здоров’я міняється повільно, але безповоротно.


Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після окупації Криму, 11 травня 2014 року, співробітники російських силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка в Сімферополі.
25 серпня 2015 року російський суд засудив Сенцова й Кольченка за сфабрикованими обвинуваченнями у скоєнні “терактів” в Криму (відповідно, до 20 та 10 років колонії) і залишив відбувати покарання в Росії.
У червні ц.р. Верховний суд Росії відмовився переглянути вирок українському режисерові.

Лише 2016 року Росія визнала Сенцова та засудженого разом із ним Олександра Кольченка громадянами України, що мало б тягнути за собою передачу Сенцова і Кольченка Києву для відбування покарання на Батьківщині.

У квітні 2016 року стало відомо, що Федеральна служба виконання покарань Росії представить мін’юсту РФ пропозиції щодо передачі чотирьох засуджених у Російській Федерації громадян України (серед яких Сенцов і Кольченко) для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але президент Путін і суд відмовили в передачі засуджених на батьківщину.

Із колонії в Якутську Сенцова перевели в сумновідомому колонію у селищі Харп (Ямало-Ненецький автономний округ Тюменської області РФ, поруч із містом Лабитнангі) за Північним полярним колом.
Після перевезення в нову колонію Сенцов тривалий час утримувався у штрафному ізоляторі.

Російський правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Навесні 2016 року Олег Сенцов заочно був відзначений в Україні Шевченківською премією.

Читайте також:
“Може написати заяву на помилування”. Адвокат розповів, як сидить Сенцов за Полярним колом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна