МЗС: Україна повинна мінімізувати економічні відносини з Росією

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна повинна мінімізувати торгово-економічні відносини з Росією.

Про це він сказав журналістам у п’ятницю, 16 березня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У загальному сенсі економічне співробітництво з країною-агресором має бути мінімізовано”, – сказав він.

За словами глави МЗС, неможливо говорити про ефективне економічне співробітництво з країною-агресором, яка порушила свої зобов’язання за договором про зону вільної торгівлі та блокує українські товари і транзит.

Клімкін додав, що зараз Україна також проводить аналіз договорів, в тому числі про пенсійне забезпечення або взаємне визнання дипломів, щоб українці і надалі могли б ними користуватися.

“Договір (про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ) порушувався Росією ще до 2014 року… Росія послідовно цей договір порушувала”, – заявив міністр.

Клімкін додав, що цей договір в його нинішньому вигляді не працює і є просто насмішкою.

Напередодні стало відомо, що МЗС України підготувало пропозиції про вихід із органів СНД та денонсацію договору про дружбу з Російською Федерацією.

Також прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів готовий схвалити рішення про розірвання програми економічного співробітництва з РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна