Британія планує відмовитись від російського газу

 

Велика Британія шукає інших постачальників газу в рамках заходів, що вживаються Лондоном проти Росії після отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Британії.

Про це заявила прем’єр-міністр Тереза ​​Мей, передає Reuters.

“Коли ми розглядаємо постачальників газу, ми дивимося на інші країни”, – сказала Мей.

Як зазначає видання, наразі третину природного газу Велика Британія отримує з РФ.

“Ми будемо продовжувати обговорювати з Європейським Союзом не тільки нашу енергетичну безпеку, а й ширше питання енергетичної безпеки”, – заявила глава уряду Сполученого Королівства.

Нагадаємо, британська прем’єрка Тереза Мей 14 березня заявила, що Росія відповідальна за спробу вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки та застосування на території Британії нервово-паралітичної речовини.
Мей повідомила, що Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ.

Читайте також:
Засідання РБ ООН у справі Скрипаля: США і Британія обвинувачують Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна