Кабмін оприлюднив постанову про конкурсне фінансування ветеранських ГО

 

Кабмін оприлюднив постанову про фінансування з бюджету ветеранських громадських організацій на конкурсній основі.

Про це повідомляє “Новинарня“, з посиланням на документ Кабінету Міністрів України.

“Відтепер ці організації подаватимуть проекти, які мають відповідати державним пріоритетам у сфері підтримки ветеранів…Перелік пріоритетних напрямків теж буде незабаром опублікований і там ще чіткіше буде видно рівень змін”, – прокоментував у “Фейсбуці” один з ініціаторів прийняття постанови, ветеран АТО Віталій Кузьменко.

У постанові йдеться, що конкурсна система фінансування розповсюджується і на міські бюджети.

“Місцеві органи виконавчої влади починаючи з 2018 року забезпечують проведення конкурсів з визначення проектів (заходів), розроблених громадськими об’єднаннями ветеранів, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевих бюджетів, з урахуванням положень Порядку, затвердженого цією постановою.”

Далі Міністерство соціальної політики має прийняти пріоритетні напрямки під які ГО подаватимуть проекти.

Як інформувала “Новинарня“, 14 лютого Кабінет Міністрів прийняв рішення про новий механізм використання коштів для надання фінансової підтримки громадським об’єднанням ветеранів – на конкурсній основі.

Цьому передувало рік тиску громадських активістів та ветеранів АТО на Міністерство соціальної політики. За попереднім механізмом фінансування ГО, щороку з державного бюджету виділяли 20 млн грн на статутну діяльність ветеранських спілок, незалежно від їх роду діяльності та активності. Частина з організацій, що отримували кошти демонстрували відкриту проросійську позицію і фінансувала прорадянські заходи у найбільших містах України.

Читайте також:
Рада проголосувала за створення Міністерства ветеранів

“Будьте ви прокляті”. Як волонтери й АТОвці відсувають псевдоветеранів
від бюджетного корита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.