В Одесі проросійський терорист вийшов за “законом Савченко”

 

В Одесі за “законом Савченко” вийшов на волю “антимайданівець” Василь Кондратенко.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє Думская.

Кондратенко брав участь у подіях 2 травня в Одесі на боці сепаратистів. Під час затримання він почав стріляти у працівників СБУ. Його звинуватили у незаконному поводженні та зберіганні зброї, підготовці до навмисного вбивства, здійсненні терактів, участі у масових заворушеннях та посяганні на життя правоохоронця.

Приморський районний суд Одеси засудив Кондратенка до семи років тюрми. Водночас йому зарахували термін перебування у СІЗО з травня 2014 року згідно з “законом Савченко” – день в ізоляторі за два у колонії.  Таким чином, до початку березня Кондратенко відсидів своє і, хоча вирок ще не вступив в силу, вийшов на свободу.

На суді він повністю визнав свою вину, здав членів угруповання і заявив, що розкаюється. У зв’язку з цим та відсутністю жертв, колегія суддів визнала можливим призначити йому відносно м’яке покарання.

Як відомо, Кондратенка затримали 28 травня 2014 року. Разом з ним були ще декілька чоловік. Їхня група планувала викрадення або вбивства місцевих “євромайданівців” Романа Дев’ятова і Марка Гордієнка. За кожного їм пообіцяли 3 тисячі доларів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна