МО Росії показало пуск анонсованої Путіним гіперзвукової ракети “Кинжал”

 

Міністерство оборони Росії заявило про успішний навчально-бойовий пуск гіперзвукової аеробалістичної ракети комплексу “Кинджал” із літака МіГ-31.

Раніше про цей комплекс говорив президент Володимир Путін у посланні Федеральним зборам РФ, пише “Новая газета“.

Відео опубліковане на каналі МО РФ в YouTube:

“Виліт винищувача-перехоплювача був здійснений з аеродрому на території Південного військового округу (біля східних кордонів України – “Н”) в рамках несення дослідно-бойового чергування. Пуск відбувся штатно, гіперзвукова ракета вразила задану ціль на полігоні”, – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в міноборони РФ, ракетний комплекс “Кинджал” призначений для знищення наземних і морських цілей. Завдяки своїй малій помітності радіолокації і високій маневреності він “не має аналогів у світі”.

У посланні до Федеральних зборів президент Путін заявляв, що гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс “Кинжал” з дальністю ураження понад 2000 км приступив до бойового чергування на території Південного федерального округу з 1 грудня 2017 року.

Президент РФ зазначав, нібито гіперзвукова ракета комплексу “Кинджал” гарантовано здатна подолати всі існуючі системи протиповітряної і протиракетної оборони, доставляючи до цілі ядерні і звичайні боєзаряди.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна