Афганістан: від двох терористичних нападів загинули щонайменше 25 людей за день

 

Одразу два терористичні напади з великою кількістю жертв сталися в Афганістані у п’ятницю, 9 березня.

У західній частині Кабула терорист-смертник підірвав бомбу поруч із зібранням хазарейців – афганської націлнальної меншини, що переважно сповідує шиїзм. Унаслідок цього вибуху загинули дев’ять осіб, зокрема поліцейський, 18 людей було поранено, передає AP.

Хазарейці в цей час вшанували пам’ять загиблого 1995 року їхнього лідера Абдула Алі Мазарі, вбитого талібами.

Представник міністерства охорони здоров’я зазначив, що кілька поранених перебувають у критичному стані, тож кількість смертельних жертв може зрости.

Цього ж дня у віддаленому районі Хваджа-Гар, північна провінція Тахар, у результаті нападу бойовиків Талібану на армійський блокпост загинуло 10 поліцейських і шестеро військовослужбовців.

Співробітники місцевої поліції були вбиті із засідки, коли прибули на блокпост, щоб допомогти афганським солдатам.

Невдовзі після нападу в Кабулі президент Ашраф Гані видав заяву, в якій засудив теракт у виконанні ісламістів, та пообіцяв, що ті, хто стоїть за ним, будуть знайдені та засуджені до смертної кари.
За його словами, напад мав налякати афганців, але злочинці не змогли досягти цілі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна