Порошенко продовжив санкції проти російських банків ще на рік

 

Президент Петро Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків із російським капіталом.

Відповідний указ глава держави підписав у вівторок, 6 березня.

Цей документ вводить в дію рішення РНБО від 1 березня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

“Санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб застосовуються до ПАТ “Сбербанк”, ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк”, ПАТ “ВТБ Банк” та ПАТ “БМ Банк””, – йдеться в повідомленні.

Санкції застосовуються строком на один рік.

Забезпечення реалізації і моніторингу ефективності санкцій покладене на Кабмін і Нацбанк.
Міністерство закордонних справ має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Раніше, 1 березня, Порошенко зазначив, що обмеження відносно банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.
Того ж дня РНБО ухвалила рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків, термін яких закінчувався в березні цього року.

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

22 березня 2017 року українська влада терміном на рік запровадила санкції проти п’яти структур “дочок” російських держбанків, які працюють в Україні: “Сбербанку” та ВТБ, “БМ Банку”, “Промінвестбанку” і VS Bank.
Це відбувалося на тлі вуличних громадських акцій, спрямованих проти “Сбербанку” та ін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна