У Києві відкрили представництво Баварії

 

У Києві в понеділок, 5 березня, урочисто відкрили Бюро федеральної землі Баварія (ФРН).

Про це повідомляє сайт КМДА.

“Нашою присутністю в Києві ми хочемо засвідчити, що ми – надійні партнери для українців. І в Баварії сподіваються, що Україні вдасться стати стабільною та процвітаючою країною. Ми прагнемо підтримувати процес реформ в Україні. Бо успіх України – важливий для всіх нас в Європі”, – сказала державний міністр з питань Європи і міжрегіональних відносин Баварії Беата Мерк.

Мер Віталій Кличко зауважив, що Київ зацікавлений у подальшому розвитку економічного співробітництва з Німеччиною та залученні німецьких інвестицій.
Він висловив сподівання, що Україна та Німеччина зможуть реалізувати багато спільних планів, зокрема в економічній сфері, машинобудуванні, аграрному секторі, культурних проектах.

Кличко наголосив, що одна з його місій як мера української столиці – відкривати в Києві якомога більше таких представництв для реалізації важливих міжнародних проектів.

Домовленість про заснування Бюро була досягнута менше ніж рік тому.

“Я задоволена, що ця ідея була реалізована протягом короткого терміну”, – зауважила Беата Мерк.

Вона додала, що в такий складний час дуже важливий діалог між країнами. За словами пані міністра, присутність на відкритті Бюро Баварії високопосадовців та політиків України свідчить про зацікавленість у поглибленні співпраці в різних сферах.

У відкритті Бюро Баварії в Україні також взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін та віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Читайте також:
Консульство України в Мюнхені вимагає вибачень від фанів “Баварії”,
які назвали Зозулю нацистом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна