Лідер Демократичної партії Італії йде у відставку

 

Лідер Демократичної партії Італії, екс-прем’єр Маттео Ренці йде у відставку після оголошення результатів парламентських виборів у країні.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “Громадське”.

“Я полишаю пост глави Демократичної партії. Наш обов’язок — перегорнути нову сторінку. Наша партія буде в опозиції, демократи ніколи не стануть опорою для уряду антисистемних сил. Ми сказали «ні» уряду екстремістів. І протягом останніх 48 годин ми думки не змінили. Існує щонайменше три елементи, які розділяють нас від Сальвіні та Ді Майо (лідери «Ліги Півночі» та «Руху 5 зірок»): антиєвропейські погляди, антиполітичність та словесна ненависть, яка характеризувала їхні кампанії. Творіть уряд без нас”, — сказав він під час прес-конференції.

Демократична партія була при владі останні п’ять років. Її ідеологія — лівоцентристська та, беручи до уваги весь італійський політикум, проєвропейська. За час правління Ренці партія втратила підтримку значної частини італійців, незадоволених його політикою.

Читайте також:
Популісти-євроскептики, які виграли вибори в Італії, не проти долучитися до урядової коаліції

Як відомо, в Італії  4 березня, відбулися вибори в обидві палати парламенту країни – Палату депутатів та Сенат. Перемогу отримала популістська партія “Рух 5 зірок” (M5s). Серед блоків найбільше – 33-36% – набирають праві й правоцентристи на чолі з екс-прем’єром Сильвіо Берлусконі. Лівоцентристська коаліція на чолі з Демпартією набрала 25,5-28,5%.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна