Стало відомо, які документи поцупили в уряду ФРН російські хакери

 

Російські хакери атакували сервери німецького уряду та вкрали певну кількість документів міністерства закордонних справ ФРН.

Про це з посиланням на джерела в органах безпеки повідомила німецька газета Bild am Sonntag 4 березня.

Документи були взяті з доповіді про Росію та Східну Європу.

Оскільки кількість викрадених даних була незначною, то програма, що захищає комп’ютерні мережі, не спрацювала, зазначається в повідомленні, яке цитує DW.

Напередодні газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung з посиланням на власні джерела повідомляла, що проникнення до серверу МЗС ФРН відбувалося через курси підвищення кваліфікації для німецьких дипломатів, які проводила “Федеральна академія громадського управління” – інститут, розташований неподалік від Кельна. Курси проходили у формі дистанційного навчання в інтернеті.

Про те, що хакери проникли в “Інформаційну мережу Берлін-Бонн” (IVBB), яка використовується федеральними міністерствами та службами безпеки, Бундестагом та Бундесратом, сьало відомо 28 лютого. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні.

Керівник німецького МВС Томас де Мезьєр запевнив, що напад було ізольовано та взято під контроль.

Німецькі ЗМІ з посиланням на джерела в органах безпеки повідомляють, що за хакерською атакою може стояти російська група Snake, також відома під назвами Turla або Uruburos, що існує з 2005 року.
За даними Федерального відомства із захисту конституції, група Snake має “дуже складне та високоякісне шкідливе програмне забезпечення”, яке дозволяє проникати у мережі державних установ та компаній.

Читайте також:
Джерела в ЦРУ: вірусом Petya Україну підривали російські військові хакери з ГУ ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна