“Екстремізму – ні”. Генпрокурор Луценко підтримав розгін табору протестувальників під ВР

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримав дії МВС з розгону наметового містечка під Верховною Радою в суботу, 3 березня, та заявив, що табір перетворився на “накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин”.

Про це Луценко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“…ГПУ підтримує законні дії МВС 3 березня в наметовому містечку. Одночасно прокурори уважно стежать за законністю дій правоохоронців щодо затриманих”, – зазанчив він.

“З першого дня акцій Саакашвілі я, як генеральний прокурор, заявляв про гарантію на мирний протест.
Не дивлячись на те, що з того часу правоохоронці вилучили у осіб, пов’язаних з цими акціями, купу зброї та вибухівки, що одні активісти акцій затримані за підозрою у викраденні людини, інші – за підозрою у вбивстві цілої сім’ї фермерів, ми й надалі гарантуємо людям право на протест. Де завгодно і коли завгодно.
Але перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин – табу”, – заявляє Луценко.

“Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення парламенту, звідки регулярно починаються атаки, в тому числі – із застосуванням зброї – на працівників МВС мали бути припинені….
Мирним протестам – так.
Проплаченому з-за кордону екстремізму – ні”, – заявив генпрокурор.

Як відомо, вранці 3 березня біля наметового табору під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками. Представники поліції демонтували намети біля Верховної Ради та затримали понад 100 осіб, вони проходять як “свідки”. У сутичках зазнали поранень щонайменше четверо силовиків і дев’ять протестувальників.
У поліції заявили, що там проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках двох кримінальних проваджень – за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв та щодо сутичок під ВР 27 лютого.
За даними поліції, під час проведення слідчих дій біля ВР у наметовому містечку було вилучено дев’ять гранат РГД-5, запали, “коктейлі Молотова” та п’ять димових мін.
Наметовий табір прибічників “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі та “Руху “Визволення” Семена Семенченка перебуває під Радою з 17 жовтня 2017 року.

Раніше Генпрокуратура звинуватила протестувальників у фінансуванні з боку олігарха-втікача Курченка. Однак у цій справі, яка розслідується, суд не погодився на арешт Михеїла Саакашвілі, а його самого депортували до Польщі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна