Доба АТО: вісім обстрілів, у ЗСУ є загиблий і поранені. ОНОВЛЕНО

 

Протягом минулої доби, 2 березня, в районі проведення АТО спостерігалася подальша активність російсько-окупаційних військ. Зокрема ворог застосовував по позиціях ЗС України міномети, які давно мали б бути відведеними від лінії розмежування, інформує прес-центр штабу АТО.

Загалом, агресор провів вісім прицільних обстрілів позицій Збройних сил України.
Унаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув один український воїн, ще двоє наших захисників отримали поранення.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, військовий 1984 р.н. загинув внаслідок ворожого обстрілу в районі Авдіївки.

На Луганському напрямку ворог вів вогонь зі 120-мм мінометів у районі населеного пункту Троїцьке. Поблизу Станиці Луганської загарбники порушили перемир’я зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник з мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів різних типів і стрілецької зброї неодноразово обстрілював наші позиції довкола Авдіївки. Також 82-мм міномети і озброєння БМП ворог застосував неподалік Богданівки.

Штаб АТО не повідомляє про вогонь ЗСУ у відповідь. Однак, наприклад, прес-служба 93-ї механізованої бригади у бойовому зведенні за 2 березня сповіщає: “З 16:50 по 18:05 супротивник вів вогонь по наших опорних пунктах з 82-мм мінометів (20 мін) та гармати БМП-1 (30 снарядів). Вогонь у відповідь було відкрито з гармат БМП-2 (400 снарядів), станкових протитанкових гранатометів СПГ-9 (60 пострілів) та 12,7мм кулеметів ДШК (300 пострілів)”. Також ідеться про відповіді зі стрілецької зброї, гранатомета АГС-17, ще кілька разів – із великокадіберного кулемета ДШК тощо.

Як інформувала “Новинарня“, Тристороння контактна група в Мінську заявила про досягнуту домовленість про повне припинення вогню з 5 березня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна