У Командуванні Повітряних сил вкрали секретні матеріали

 

Командування Повітряних сил ЗСУ почало службове розслідування за фактом зникнення секретної документації в одній із військових частин ПС у Вінниці.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Командування Повітряних сил ЗСУ у “Фейсбуці” в п’ятницю, 2 березня.

Зазначається, що за фактом відсутності документа з грифом таємності у КПС проводиться службове розслідування.

В ухвалі Вінницького міського суду від 20 лютого зазначається, що Слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за №22018020000000005 від 12.02.2018 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 422 КК України, щодо факту втрати матеріального носія секретної інформації.

Ідеться про спільний наказ Міноборони та Генерального штабу ЗСУ від 10.03.2017 № 1т/05 “Про затвердження тимчасової інструкції про порядок проведення бойової, мобілізаційної готовності, готовності до виконання функціональних завдань у військових організаційних структурах Міністерства оборони України та Збройних Силах України в особливий період”.

Вказується, що 7 лютого, в ході проведення загальної перевірки наявності секретних документів, справ та інших матеріальних носіїв секретної інформації за 2017 рік у режимно-секретному відділі управління захисту інформації Командування Повітряних сил ЗСУ виявлено відсутність матеріального носія секретної інформації.

Читайте також:
На флешці Гужви знайшли секретну інформацію з Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна