Теракт у Буркіна-Фасо: невідомі напали на штаб армії і посольство Франції

 

Щонайменше сім людей загинули і 50 були поранені після того, як у п’ятницю, 2 березня, озброєні чоловіки напали на посольство Франції, Французький інститут та штаб армії Буркіна-Фасо в Уагадугу, столиці цієї африканської країни.

Як повідомляє Reuters, жодне з угруповань досі не взяло на себе відповідальність за напад. Однак в останні кілька років Буркіна-Фасо та інші країни західної Африки були мішенню джихадистських угруповань, пов’язаних з терористичними організаціями “Аль-Каїда” та “Ісламська держава”.

Посол Франції назвав цей напад терактом. За останні два роки це вже третя подібна атака.

Повідомляється, що у штабі армії Буркіна-Фасо прогримів вибух, а потім пролунали постріли. За даними свідка, озброєні люди в масках і з рюкзаками напали на штаб незадовго до вибуху.

При цьому представник уряду заявив, що невідомі бойовики вбили п’ятьох солдатів у Букінабе та поранив близько 50 осіб у штабі армії. Також загинули двоє жандармів Буркіна-Фасо, які захищали посольство Франції.

За даними AFP, крім цього, ліквідовано чотирьох нападників.

Французьке дипломатичне джерело заявило, що під час цих нападів жоден громадянин Франції не загинув.

Читайте також:
Загиблі під час теракту в Буркіна-Фасо українки вважали
українських військових “карателями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна