Суд звільнив з-під варти соратника Медведчука Лесика

Голову Харківської територіальної ради руху “Український вибір – Право народу” Андрія Лесика, якого підозрюють у сепаратизмі, звільнили з-під варти.

Як передає “Новинарня“, про це написав його адвокат Дмитро Тихоненков.

“Сьогодні звільнено з-під варти Андрія Лесика! За результатами підготовчого засідання прокурору був повернений обвинувальний акт і відмовлено в обранні запобіжного заходу”, – повідомив захисник.


Як інформувала “Новинарня“, 17 травня 2016 року Андрія Лесика позбавили мандата депутата Харківської міськради. Таке рішення ухвалила партія “Відродження”, яку в Харкові очолює мер Геннадій Кернес.

Перед тим 9 травня Лесик начепив георгіївську стрічку, чим спровокував конфлікт на Меморіалі Слави в Харкові.

15 грудня 2017 року Лесик був затриманий і доставлений до суду, йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО без права застави.

Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади“.

Лесик – глава Харківської організації “Український вибір” Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна