Німеччина і Франція запропонували пакет заходів для ОРДЛО

 

Німеччина і Франція запропонували пакет із десяти гуманітарних та економічних заходів для вирішення проблеми українського Донбасу.
Про це днями повідомила представник МЗС Франції Ліла Берне, передає DW.

“Наразі електоральний контекст у Росії не сприяє досягненню значного прогресу в “нормандському форматі”. Тим не менш, ми намагаємося досягти прогресу в низці ключових питань. Тому ми запропонували сторонам пакет з десяти невідкладних конкретних гуманітарних і соціоекономічних заходів”, — наголосила Берне.

За її словами, пропозиція перебуває на обговоренні в рамках мінського процесу, і тому вона не може розкривати всі деталі плану.

У пакет входять деякі з елементів мінської угоди, зокрема звільнення і обмін полонених.

Крім того, Франція і Німеччина закликають надати Міжнародному комітету Червоного Хреста безперешкодний доступ до затриманих у зв’язку з конфліктом. Серед пропозицій також — відкриття додаткових пунктів пропуску через лінію розмежування і гарантії для безпечного і безперешкодного доступу гуманітарних організацій на всю територію Донбасу.

Ще один пункт – захист стратегічної цивільної інфраструктури, особливо станцій очищення води. Крім гуманітарних, пакет включає і економічні заходи, наприклад, зняття обмежень на виплату Україною пенсій людям, що живуть на непідконтрольних уряду територіях.

Читайте також:
Посол США розповіла, чому Київ має платити пенсії жителям окупованого Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна