Командувач ядерних сил США: Найбільша загроза Сполучним Штатам – Росія

 

Командувач ядерних сил США Джон Хайтен назвав Росію першочерговою загрозою Сполученим Штатам. При цьому він також виділив Північну Корею і Китай, зазначивши, що останній за своїми темпами розвивається швидше інших супротивників.

“Росія є найбільшою загрозою, тому що в даний момент тільки вона загрожує самому існуванню нашої країни. Тому нам потрібно подивитися на це з такої перспективи”, – заявив глава Стратегічного командування збройних сил США генерал Джон Хайтен, передає “Голос Америки”.

Хайтен зазначив, що Росія, Китай і Північна Корея являють загрози різного характеру, які розвиваються різними темпами, але Сполученим Штатам доводиться працювати з усіма цими загрозами одночасно.

“Не можна говорити про однакову ситуацію, але, як країна, ми як і раніше намагаємося виробити загальну відповідь, хоча це не працює”, – заявив Хайтен щодо протистояння загрозам з боку трьох головних супротивників Америки.

Пентагон запросив бюджет в $686 млрд., один із найбільших в американській історії, з акцентом на нейтралізацію виникаючих загроз з боку Росії і Китаю.

Білий дім поки не відреагував на прохання прокоментувати слова Хайтена.

“Корейська проблема відрізняється від китайської проблеми і від російської проблеми. Все, що ми робимо щодо Кореї, позначається на Китаї. Все, що ми робимо з Китаєм, позначається на Росії. Все, що ми робимо з Росією, відображається на всіх інших”, – сказав Хайтен.

“Мені хотілося б бачити в них друзів і партнерів, але коли з’являється зброя, яка явно створена з розрахунком на вас, то як у офіцера і командувача військами у мене немає вибору. Мені потрібно зрозуміти, як протистояти цим загрозам, і я бачу в них загрози”, – продовжив глава Стратегічного командування.

Північна Корея, будучи єдиною країною, яка в цьому столітті проводить ядерні випробування, становить загрозу особливого роду, сказав Хайтен.

“Думаю, Корея є найбільш невизначеною загрозою і найбільшою загрозою в короткостроковому плані, тому що ми не знаємо напевно, як буде розгортатися ситуація в цьому році, – сказав генерал. – Схоже, що прямо зараз на півострові відбуваються позитивні речі, але нам доведеться почекати і подивитися, як все буде розвиватися після завершення Олімпіади“.

Джон Хайтен також торкнувся потенційної загрози війни з Північною Кореєю.

“Будь-яка людина, яка носить форму, не хоче війни. Ми не хочемо війни на цьому півострові, – сказав він. – Якщо ви там були, то і ви знаєте, що не хочете йти цим шляхом”.

Хайтен також зазначив, що Китай, найближчий союзник Пхеньяна, є унікальною загрозою для США, оскільки темпи його розвитку космічних систем і бойового потенціалу випереджають російські і північнокорейські.

“Якщо говорити про темпи, то ніхто в світі не рухається швидше, ніж Китай. Китай – це той супротивник, який рухається швидше за інших, – сказав командувач ядерних сил США. – Вони швидше розвиваються в космосі, вони швидше за всіх розвиваються в плані гіперзвукових систем, вони, як і раніше відстають від США в більшості категорій, але вони рухаються швидко”.

Читайте також:
Глава Пентагону пояснив, навіщо США ядерна зброя малої потужності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна