Волонтери оприлюднили відео бою на Світлодарській дузі

 

Фонд допомоги армії “Повернись живим” на своїй сторінці у “Фейсбуці” оприлюднив відео недавнього нічного бою на Світлодарській дузі.

“Це – нещодавній нічний бій на Світлодарській дузі…. Насправді на передовій подібні зіткнення відбуваються із болючою регулярністю. На зйомці, яку ви бачите нижче, наші військові відбивають атаку кадрових російських військових поблизу окупованої Горлівки. Хлопці кажуть, що впізнають «іхтамнєтов» за манерою пострілів”, – написав журналіст “ПЖ” Олексій Кондаков.

“Вони частенько виходять, майже кожного дня, – розповідає взводний, дивлячись у бік посадки на пагорбі, – майже щоночі. От до тієї «зєльонки» метрів 400, а внизу там вузький яр. Вони тим ярком підходять ще ближче. Він хоч і замінований, але стежку вони вже протоптали. Учора от на метрів 200 підійшли. Працювали за класичною схемою російського спецназу: поки «арта» нам не дає навіть голову підняти, «тройка» ДРГ підповзає та починає «кошмарити». Стрілкотнею звідти їх можна годинами вибивати. У них, в принципі, задача така і стоїть – виявити наші вогневі точки”.

За словами армійця, на ту сторону днями привезли новобранців – взводний розповідає, що окупанти воюють останнім часом із особливим завзяттям.

“Ну, ми теж не дурні: «дашка» (ДШК) у нас мобільна, навіть вночі ми їх завжди бачимо у «тєплік». Але ж треба дати можливість «колєгам» відчути себе профі”, – сміється військовий.

Він розповідає, що на цій ділянці часто важко чекати розпорядження про прийняття бою. Бойовики криють наші позиції артилерією та луплять з БМП.

“Але щойно в ефірі звучить наказ – тут таке світлове шоу починається. Чутно та видно від Горлівки до Бахмута”, – підсумовує взводний.

“Допомогти припинити нескінченні обстріли та зупинити окупантів може кожен із нас. Навіть невелика допомога – це крок до перемоги, одна із складових тепловізійного прицілу чи тепловізора – щоб бачити бойовиків і влучати точно у ціль. Допомогти придбати «нічні очі» для армії можна тут: https://goo.gl/Dc97uQ”, – зазначають у фонді “Повернись живим”.

Читайте також:
Ротація окупантів: на Донеччину прибуло 200 російських офіцерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна