Лондон обурений російськими бомбардуваннями в Сирії

 

Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало посла Росії в Лондоні, щоб висловити свою “глибоку стурбованість” через бомбардування Східної Гути та повідомлення про використання хімічної зброї урядом Сирії.

Як повідомляє ВВС, після зустрічі з російським послом Олександром Яковенком представник британського МЗС Алан Дункан зазначив, що короткі гуманітарні паузи “не замінюють стійкого припинення вогню”.

Дункан закликав Москву використати свій вплив на сирійський уряд, щоб забезпечити припинення вогню і дати можливість “швидкому, безперешкодному та сталому гуманітарному доступу та медичній евакуації, які терміново потрібні в Сирії”.
За його словами, всі сторони повинні прагнути до політичного врегулювання конфлікту.

Раніше глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що використання забороненої хімічної зброї не повинно залишатися безкарним.

Як відомо, минулого тижня в Східній Гуті (передмістя Дамаска) внаслідок авіаударів російської та сирійської авіації загинули понад 500 людей.
27 лютого у Східній Гуті розпочалося п’ятигодинне перемир’я, підтримане Росією, однак обстріли все одно продовжувалися.

Читайте також:
Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою негайного перемир’я в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна