Amazon купує стартап з офісом у Києві за мільярд доларів

 

Компанія Amazon уклала угоду про купівлю стартапу Ring – розробника розумних дверних дзвінків, який має R&D-центр (досліджень і розробки) в Києві.

Точну суму операції не називають, але за даними преси, вона становить понад 1 мільярд доларів, пише Ain.ua.

Як припускає видання VentureBeat, угода може допомогти Amazon у боротьбі за ринок доставки “до порогу” і нішу розумних пристроїв, можливо – буде проводитися інтеграція з розумною колонкою Alexa.

 

Один із найвідоміших продуктів компаніїRing – розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

Працює це так:

Загальний обсяг залучених Ring інвестицій за даними Сrunchbase – 209 мільйонів доларів.

Компанія дебютувала в 2013 році на Shark Tank, тоді її продукт називався DoorBot. Команда шукала 700 тисяч доларів за 10%, але не знайшла інвестора, повідомляє TechCrunch.

У 2016 році продажі компанії Ring становили близько 155 мільйонів доларів, проте стартап все ще не вийшов на прибутковість.

Наприкінці 2016 року Ring запустив R&D-центр у Києві. Тоді в компанії пояснили, що вражені кваліфікацію і технічною підкованістю українськи фахівців, тому прагнуть використати їхні знання для вирішення найскладніших задач.

Спочатку в Києві займалися розробкою програмного забезпечення в області машинного навчання, комп’ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring. Тепер у київському офісі також є відділ з розробки пристроїв і служба підтримки.

За цей час штат українського офісу Ring збільшився з 30 до майже 450 співробітників.

Читайте також:
Арешт хакера Капканова. Що відомо про Avalanche

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна