Обрали голову Національної служби здоров’я

 

Національна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Олега Петренка на посаду керівника Національної служби здоров’я України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це на своїй сторінці у “Фейсбук” написала виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Переможець конкурсу має великий позитивний досвід у сфері охорони здоров’я. Олег Петренко є досвідченим менеджером та одним з експертів, котрі розробляли концепцію реформування системи охорони здоров’я, покладену в основу Закону щодо змін фінансуванні медицини”, – йдеться в повідомленні.

Петренка обрали з-поміж 14 кандидатів.

Супрун наголосила, що перед Петренком стоятиме виклик – розбудувати унікальну для системи охорони здоров’я України Службу.

НСЗУ – це новий орган, який створюється у рамках медреформи.

Він контролюватиме всі виплати в сфері охорони здоров`я, обиратиме лікарні, які отримуватимуть гроші від держави та контролюватиме розподіл більше 100 мільярдів гривень щороку на оплату послуг пацієнтів.

НСЗУ виступатиме замовником послуг, розраховуватиме тарифи, за якими платитиме держава за хворих, укладатиме договори про медичне обслуговування населення тощо.

“Саме Національна служба здоров’я реалізовуватиме справедливий принцип оплати медичних послуг – гроші за пацієнтом. НСЗУ стане тією структурою, яка захищатиме права пацієнтів і лікарів мати доступ до лікування та отримувати гідну оплату праці.НСЗУ має бути гарантом медичної реформи, а її керівник – забезпечити надійну, прозору та ефективну роботу Служби”, – заявила очільник МОЗ.

Читайте також:
“Гроші підуть за пацієнтом”: Рада схвалила медичну реформу

Нагадаємо, що 28 грудн президент Петро Порошенко підписав медреформу – закон “Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів” (№6327). Згодом у Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році. Зокрема, в січні планували оголосити конкурс на посаду голови Служби, і до липня утворити та розпочати роботу НСЗУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна