Доба АТО: троє поранених, бойовики знову обстріляли “артою” тилове Підлісне

 

Минулої доби, 26 лютого, внаслідок бойових дій троє українських військових отримали поранення.

“Стан здоров’я двох поранених захисників оцінюється як задовільний, ще одного нашого військовослужбовця – як важкий”, – повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Усього минулої доби бойовики п’ять разів відкривали прицільний вогонь у бік сил АТО. Незаконні збройні формування випустили 56 мін зі 120-мм та 82-мм мінометів. Українські військові один раз відкрили вогонь у відповідь

Зокрема, бойовики здійснили артилерійський обстріл селища Підлісне, що у Попаснянському районі Луганської області (за більш ніж 10 км від лінії фронту). 152-мм снаряд влучив у житловий будинок. “У будівлі частково зруйновано фундамент та перекриття даху, вибиті вікна. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав”, – розповів полковник Гуцуляк.

На Луганському напрямку бойовики відкрили прицільний вогонь один раз. Це сталося поблизу Троїцького. Тут ворог випустив у бік наших захисників 13 мін зі 120-мм мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями.

На Донецькому напрямку НЗФ чотири рази порушили режим тиші. “Під обстрілами зі 120-мм мінометів опинилися наші опорні пункти у районі Пісків. Двічі противник відкривав вогонь з 82-мм мінометів по наших позиціях у районі Лебединського”, – зазначив полковник Гуцуляк.
Поблизу Кам’янки бойовики відкрили прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте також:
Через тиждень після підриву на міні загинув боєць 24 омбр
із Хмельниччини Олександр Казміров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна