Затримані росіянами прикордонники Марцонь і Дзюбак перевезені в Брянськ для суду

 

Викрадені росіянами в жовтні в Сумській області українські прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь перевені до Брянська.

Про це повідомила речник МЗС Мар’яна Беца, передає “Українська правда”.

Тримали в [московському СІЗО] “Лефортово”, судовий процес [відбуватиметься] у Брянську, тому вони переведені до Брянська”, – сказала речниця Міністерства закордонних справ.

За словами Беци, український консул мав один допуск до Дзюбака й Марцоня.

“Але ми постійно звертаємось і зверталися наприкінці січня, на початку лютого теж”, – додала речниця МЗС.

У свою чергу речник Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що судове засідання, яке мало відбутися в лютому, перенесли на один місяць.

“Але на цей момент триває переговорний процес щодо повернення [Дзюбака і Марцоня] на Батьківщину. Більше поки сказати не можу. Варто бути обережним, щоб не нашкодити процесу”, – сказав Слободян.

“На жаль, нам не відомо, про що саме вони спілкувалися з консулом, але ми впевнені, що їх викрали”, – додав представник ДПСУ.

Як інформувала “Новинарня“, українські прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцоня зникли в Сумській області на кордоні з Росією 3 жовтня 2017 року.
4 жовтня про зникнення двох прикордонників під час моніторингу кордону заявила Держприкордонслужба. Пізніше того ж дня російська сторона підтвердила затримання.
Російський суд заарештував їх на два місяці за статтями “незаконний перетин кордону” та “злісна непокора працівникам правоохоронного органу”.

Читайте також:
Українських прикордонників затримали
на консультативній зустрічі з росіянами,
– голова ДПСУ

“Воїне, ти мішень ФСБ!” Волонтери розвісили на кордоні білборди
проти “бані-водки” з росіянами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна