Виконком Радикальної партії очолив топ-менеджер меткомбінату Ілліча

 

Виконавчий комітет Радикальної партії Олега Ляшка очолив “ахметовський кадр”, топ-менеджер “Метінвесту”, колишній директор Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Юрій Зінченко.

Як передає “Новинарня“, про це написав у “Фейсбуці” журналіст Денис Казанський.

“Не те щоб відбулася якась сенсація. Ляшко останнім часом не вилазить з ахметовських комбінатів, і той же Зінченко рік тому прямо в цеху нагороджував його званням “почесного іллічівця”. Але досі Ахметов явно не вводив своїх людей у РПЛ. Тепер же партією офіційно керуватиме кадр Ріната Леонідовича. Від гріха подалі, щоб Олег Валерійович не подумав брикнути.

Юрій Зінченко, крім іншого, запам’ятався тим, що в травні 2014 року разом з мером міста Хотлубеєм і директором іншого ахметовського комбінату “Азовсталь” підписував спільний меморандум із бойовиками ДНР, у якому просив “київську владу” (тобто ніби чужу, не маріупольську) прибрати від Маріуполя блокпости ЗСУ і передати контроль над в’їздами в місто місцевій міліції. Нагадаю, що маріупольські менти тоді співпрацювали із сепаратистами і не заважали їм влаштовувати в місті погроми та грабежі”, – пише Казанський.

“Ми спільно звертаємося до київської влади з пропозицією прибрати військові блокпости з доріг, що ведуть до Маріуполя. Порядок на в’їздах до Маріуполя має забезпечувати міська міліція за підтримки народної дружини”, – ішлося в четвертому пункті підписаного меморандуму.

“Приблизно тоді ж Олег Ляшко носився навколо міста, писав пости ура-патріотичного змісту, допитував роздягненого до трусів бойовика Хакімзянова та заробляв політичні бали.

Шикарна ілюстрація до того, як влаштована сьогодні наша політика. Перед телекамерами лідери РПЛ та Опоблоку влаштовують показові кулачні бої та ретельно імітують ненависть, а на ділі обидва політпроекти отримують підтримку від одного олігарха. Ахметов, як спрут, усе обвиває своїми щупальцями. Він і за наших, і за ненаших. Поки його партнер Новинський розводить православних фанатиків з “перхотными бородищами”, Рінат Леонідович підгортає патріотів у вишиванках, не забуваючи приставляти до них для контролю своїх ділків. А чому б і ні, якщо народ ведеться на вила, корів, істеричні вигуки Мосійчука та інші примітивні трюки?

Допоможи “Метінвесту”, проголосуй за РПЛ! Ахметову потрібні гарантії, що Роттердам+ ніколи не скасують”, – пише журналіст.

Читайте також:
Мати Ляшка невідомо за які гроші скуповувала елітні квартири в Києві
та землі в передмісті, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна