Рада підготувала постанову з переліком українських політв’язнів в РФ, – Геращенко

 

У Верховній Раді підготували проект постанови, в якому названо прізвища всіх громадян України – заручників Кремля, які утримуються на території РФ.

Про це на міжнародному форумі “Кримський півострів: чотири роки опору” в понеділок, 26 лютого, заявила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ми розробили проект такої постанови Верховної Ради. Я сподіваюся, що його підпишуть всі політичні фракції нашого парламенту, і на цьому тижні ми проголосуємо постанову, в якій перерахуємо всіх політв’язнів Кремля, і кримських татар, і українців з вимогою негайного їх звільнення”, – сказала Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що Європейський парламент уже прийняв аналогічну резолюцію.

Геращенко також додала, що важливо, щоб всі міжнародні партнери України чітко заявляли про нелегітимність виборів президента РФ в Криму.

За її словами, узаконення виборів у Криму – “це легітимізація путінської агресії, легімітізація крадіжки Криму”.

Читайте також:
Порошенко закликав світ не визнавати вибори в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна