Доба АТО: п’ять обстрілів, один воїн загинув

 

Друга половина минулої доби, починаючи приблизно з 17:30, пройшла без порушень режиму припинення вогню. Натомість, вчора вдень, спостерігалася вогнева активність російсько-окупаційних військ.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку противник випустив сім мін калібру 82-мм у бік позицій ЗСУ в районі Зайцевого. З гранатометів різних видів та стрілецької зброї ворог вів вогонь по українських опорних пунктах неподалік Кримського і Новолуганського.

На Донецькому напрямку
загарбники застосували 82-мм міномети та стрілецьку зброю біля Водяного на Приазов’ї, а зі стрілецької зброї – обстрілювали захисників шахти “Бутівка”.

Загалом, минулої доби, 27 лютого, по усій лінії зіткнення агресор провів п’ять прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. Унаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув один український воїн, ще один захисник – отримав поранення.

“Висловлюємо співчуття рідним і близьким військовослужбовця, який віддав життя за Україну”, – йдеться у зведенні.

ОНОВЛЕНО. Речник Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу в понеділок уточнив, що внаслідок обстрілів загинув військовий 1998 року народження.

“Окрім цього, внаслідок обстрілів отримав поранення ще один український військовий, його евакуйовано до військово-мобільного госпіталя, де йому надають медичну допомогу”, – додав полковник Гуцуляк.
За його словами, стан здоров’я захисника України оцінюється як задовільний.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна