Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою негайного перемир’я в Сирії

 

Рада безпеки ООН в суботу, 24 лютого, проголосувала за резолюцію, яка вимагає негайно запровадити 30-денне перемир’я в Сирії.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

За резолюцію, текст якої змінювали на вимогу Росії, одностайно проголосували всі 15 членів Ради безпеки ООН. Від усіх сторін конфлікту вимагають “негайно та всебічно” забезпечити перемир’я.

Резолюція, розроблена Швецією та Кувейтом, вимагає негайного припинення воєнних дій на 30-денний період. Режим тиші має уможливити доступ до медичної та гуманітарної допомоги в тих районах, які її потребують, а також дозволити провести евакуацію.

Росія не хотіла вказувати точний час початку перемир’я, тому пропозиція розпочати його  протягом 72 години після схвалення документа була замінена терміном “без затримок”.

Голосування за резолюцію неодноразово переносилося через позицію РФ. Західні дипломати звинувачують Москву, ключового союзника сирійського режиму, в тому, що вона намагається виграти час для вирішального удару військ Асада по контрольованій повстанцями Східній Гуті.

Читайте також:
Радбез ООН з приводу загострення в Сирії: асадити й росіяни убили понад 370 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна